Knitting Patterns//Strikke mønster

Fascinerende prosess  & unikt resultat 

If you are looking for an English version - you can find it here.

The Knitting Stories kombinerer strikking og illustrasjon på en måte vi ikke har sett det blir gjort før. Resultatet blir unike plagg med et annerledes og levende uttrykk med de broderte figurene. Metoden vi bruker gjør prosessen enkel og gøyal.  Det kreves ingen tegneferdigheter, og det brukes kun enkle sting. Ha det gøy med prosessen - bytt farger som du ønsker og bruk kreativiteten. 


1. Tegn av figuren 

Legg den vannløselige vliselinen oppå tegningen, og tegn av med en god gammeldags gråblyant. Vliselinene er gjennomsiktig så du følger enkelt og greit bare strekene(Ikke bruk trykk-blyant, disse glir ikke like lett over vliselinen som det vanlige gråblyanter gjør).
2. Fest syringen 

Legg vliselinen oppå strikketøyet på det området du vil ha broderiet. Monter syringen. Trekk lett i strikket og vliselinen fra undersiden for å stramme underlaget. Pass på å ikke dra for mye. Sjekk på baksiden om maskene ser jevne ut.
3. Broder konturen 

Begynn å sy konturen med attersting. Er garnet du bruker tykt, kan du dele tråden. Spesielt på detaljene er det en fordel med tynnere tråd. Vi pleier å gjøre oss ferdig med konturen før vi begynner med de andre fargene.


4. Broder fyllet

Så er du klar for å fylle inn med de fargene du har valgt. Broder så tett som mulig slik at bakgrunnsfargen ikke skinner gjennom. Stingene kan med fordel overlappe hverandre. Det er fint å variere lengden på disse stingene. NB! Utrykket blir aller penest om du lar stingene følge kurvene på figuren. På detaljer og små felt som for eksempel øyner og kinn kan det være en fordel å dele tråden og brodere med tynnere tråd.


5. Klipp av 

Når du er fornøyd med resultatet demontere du syringen og klipper av overflødig vliselin.


6. Bløtlegg

Så er det klart til en av de mest spennende prosessene. Legg broderidelen i en bolle romtemperert vann og se at vliselinen forsvinner. 
7. Tørkes flatt 

Klem forsiktig vannet ut. Legg broderiet flatt ned på et hardt underlag, gjerne mellom to håndklær. Så er det bare å la det tørke. Voilà! 


Broderiene er en unik mulighet til å ta i bruk noe av restegarnet du har liggende.